RYHMÄRUUSUT

Verkkokaupastamme löydät osan tuotteistamme.

Ryhmäruusut ovat todellisia katseenvangitsijoita ja arvokkaiden paikkojen kasveja. Ne kukkivat heinäkuusta pitkälle syksyyn. Hoidon ja kasvupaikan suhteen ne ovat melko vaativia, mutta huolellinen hoito palkitsee.

Ryhmäruusun kasvupaikan tulee olla aurinkoinen ja suojainen. Sopiva kasvualusta on kosteutta pidättävä, ravinteikas, multava, kalkittu ja vähintään 50 cm paksu. Talvenkeston parantamiseksi taimet istutetaan siten, että jalonnuskohta tulee vähintään 10 cm maanpinnan alapuolelle. Istutusväli on tavallisesti 35-50 cm eli 4-8 kpl/m2 lajikkeen koosta riippuen.
 
Vuosittaisessa hoitoleikkauksessa versoja lyhennetään siten, että oksiin jää 3-5 tervettä silmua, heikot oksat poistetaan. Leikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista. Myymme valmiiksi istutusleikattuja haaroittuneita astiataimia, joten istutusvuonna ei tarvitse leikata. Köynnösruusua ’Flammentanz’ leikataan säästeliäästi, koska se kukkii vanhoilla versoilla. Talvisuojaksi ryhmäruusun tyvelle lisätään myöhään syksyllä reilusti hiekkamultaa tai talvisuojaturvetta.